Logga in | Skapa konto

TRÄNINGSINFORMATION U12:2

www.sslk.nu
 KLUBBEN     TÄVLING     MEDLEMSSIDOR     TRÄNING     BLANDAT   

World Cup i Hammarbybacken

OBS!! ingen träning tisdagen 31/1 då hela gänget (frivilligt) kommer få chansen att titta på WC i Hammarbybacken.Det finns betalda biljettertill alla som vill gå i U12:2

 

Vi träffas kl 15.00 prick!! då vi skall ta tåget som går kl 15.14 från Sollentuna Station

mötesplats är på Aniaraplatsen 2, torget utanför Biblioteket/ingången till Sollentuna Centrum

Ta med busskort och en peng för att köpa något att äta i backen, vi räknar med att vara tillbaka ca 20.15-20.45 på Sollentuna station.

 

 

Nu kör vi...

Välkomna till U12:2 säsong 2016/2017!!

Vi tränar tisdagar samt torsdagar 18.00 till 19.30 i Väsjöbacken.

Gruppen förväntas att genomföra samtliga 5 klubbcuper!

 

Träningen börjar kl 18 och då behöver man vara ombytt och ha ett liftkort.

Sätt gärna en tejp med erat namn på högt upp på hjälmen så hjälper det att komma ihåg namn inom gruppen samt för glömska tränare.

Kommer du senare så hittar du oss med säkerhet i högra backen.

 

Välkommen till U12:2 – Tränings & Tävlingsgrupp för ungdom 11-12 år

En härlig bild från U12:2s försäsongsläger i Vemdalen 2016.

 

 

Allmän info om gruppen

U12:2 är en tävlingsgrupp för ungdomar 11/12 år, för säsongen 2016/2017 är det alltså killar och tjejer födda 2005-2006. Barnen i U12:2 deltar på majoriteten av träningstillfällena under vintern samt tävlar i Klubb-Cupen. I mån av intresse och utrymme erbjuds barnen även möjlighet att delta i externa tävlingar (efter samråd med huvudtränare). Möjlighet finns även att delta i försäsongslägren. Föräldrar ställer upp som funktionärer , framför allt på Ross-Knocken som arrangeras i slutet av mars, men även vid Klubb-Cupen tävlingarna efter behov.
Vi kommer att hålla denna sida uppdaterad under säsongen, det är här man får uppdateringar om vad som händer i gruppen, så som vilka träningar som är planerad dvs om det är Slalom eller Storslalom, så att man vet vilken utrustning man skall ha på sig inför träningstillfället.

Träningsschema samt slalominspiration

Några ord från tränarstaben att tänka på: "Utmaningen har varit att komma ned i position (böja på benen för att på så sätt kunna kantsätta skidan bättre) innan käppen, luta sig inåt i svängen och sätta upp handen mot käppen." Se bilden ovan för en riktigt bra position som inspiration!

Tips från tränarna!

Förra säsongen så tränade gruppen några grundläggande principer för att kunna hålla god balans och få grepp på isen i en slalombana, vi kommer att fortsätta med det och mycket annat givetvis 1. Blicken (överkroppen) ned i fallinjen 2. Ordentligt böjda ben i svängarna 3. Börja själva svängen ovanför/innan käppen 4. Händerna framför kroppen. Risken är att man får för hög position i svängarna (åkaren “står upp” i svängarna) vilket bidrar till att skidan inte kommer upp riktigt på kant och därför inte får grepp på isen. Diskutera gärna det med åkarna hemma och studera bilderna av tävlingsåkaren ovan. Notera särskilt att “innerbenet” har en vinkel på mindre än 90 grader medan “ytterbenet" har en vinkel på mer än 90 grader för att “trycka ifrån” och få grepp. En övning på detta är att åkaren hemma lutar sig mot något lämpligt föremål hemma (kylskåp, vägg, förälder) och känner sig för inför nästa träning. Ett annat tips är att ta fram en slalomskida hemma, ställa den på högkant och studera den “midja” som skapar ett utrymme mellan skidan och golvet vid skidans mitt. Vad händer om vi nu belastar skidan? Den böjs och skapar en böjd kurva i snön (golvet)… "Ju mer vi kantställer skidan, desto mer svänger den!"

Övrig information

Rutin för tävlingsanmälan

Klubb-Cup
Barnen i U12:2 förväntas tävla i Klubb-Cupen. Ingen föranmälan krävs. Läs mer om Klubb-Cupen

LVC-tävlingar
I mån av plats, intresse och ambition kan U12:2 barnen prova på att åka LVC-tävlingar. Intresseanmälan för att åka LVC-tävlingar görs till Emelie Törnqvist senast på måndag kl 18 före respektive LVC-tävling. På dessa tävlingar finns tränare tillgängliga för barnen vid start och mål samt representerar Sollentuna SLK som lagledare. Tränarna genomför också banbesiktning med barnen.

Mälarcupen och andra tävlingar
I mån av plats, intresse och ambition kan U12:2-barnen prova på att åka andra tävlingar. Intresseanmälan görs till Emelie Törnqvist i god tid före tävlingen. Se anmälningsinstruktioner i respektive inbjudan eller på arrangerande klubbs hemsida. Klubben står för anmälningsavgifter, om barnen tävlar. Om barnen är anmälda och inte kommer att delta måste ni meddela administratören i god tid, annars får ni betala barnets anmälningsavgift.

Tävlingsprogram

Gruppansvarig

Anders Gustavsson mailto: edsviken(at)telia.com

Tränare

Anders Gustafsson edsviken(at)telia.com
Angelica Hedberg/ansvarig hemsida angelica.hedberg(at)gmail.com
Björn Ingemarsson/materialansvarig sebjoin(at)hotmail.com
Peter Håkansson phakansson(at)gmail.com
John Ekman john.m.ekman(at)gmail.com

Administratörer

Köansvarig:
Lotta Wahlund
U12:2 Hemsida:
Angelica Hedberg
Senast uppdaterad: 2017-01-24 Sidunderhåll: Björn T. Hallberg