Logga in | Skapa konto

NYHETER

www.sslk.nu
 KLUBBEN     TÄVLING     MEDLEMSSIDOR     TRÄNING     BLANDAT   

Lyckat tjejläger i Åre

Fart & Fläkt

Här kommer en rapportering från ett mycket lyckat tjejläger i Åre.

På fredag eftermiddag tryckte sig så ett tålmodigt (och tillåt mig säga lite pirrigt) gäng in i bilen och begav sig mot Åre. Väl framme hade Matilda, Amanda och Fanny satt upp slacklines och höll som bäst på att träna när tränarbilen anlände. Bra jobbat tjejer!

Vi delade upp oss på familjen Dehnisch två stugor, något som skulle visa sig bli en mysig kombination. Tjejerna må ha sovit i olika stugor, men övrig tid satt de i princip i knä på varandra i sällskapsrummet.

Lördagen bjöd på en heldags cykelupplevelse utför Åreskutan. Vi hyrde utrustning samt guider hos Micke på äventyrsbutiken (som för övrigt gjorde ett fantastiskt jobb). Tjejerna såg lite bleka ut där vi samlades för ett ”före-kort” på toppen, men tuffade till sig och vi begav oss nedåt. Efter första åket hade vi sett en si sådär fem vurpor och vi började undra vad tusan det var vi hade gett oss in på. Stackars Hedda gjorde en oturlig front flip och bröt handen i nedre delen av backen – påpekas bör vilken tuffing hon var som på egen hand tog sig ut på sidan av stigen för att sedan bege sig ned mot liften! Vi gillar tuffa tjejer som dig, Hedda!

Efter ett par åk så kände alla sig mer eller mindre bekväma på sadeln och vi kunde slutligen njuta av ett riktigt fint eftermiddagsåk från toppen av kabinbanan.

MTB liknar i månt och mycke skidåkning och är ett fantastiskt komplement som borde utnyttjas av alla till fullo under sommarsäsongen. Vi vågar påstå att vi ALLA växte och kände oss oerhört mycket tuffare mot slutet av dagen. Känslan av att kunna styra cykeln över alla dessa hinder i relativt höga hastigheter och utför mer eller mindre ojämna underlag var helt FANTASTISK. Vi tränare hoppas på fler dagar som denna!

Efter cyklingen tog vi ett snabbt dopp i Åresjön. Kvällen bjöd på med mycket goda resultat! Tvillingarna bjöd på en fantastik föreställning (tru talent nästa!) och alla lärde känna varandra.

På söndagen var det dags för forsränning (anordnat av Explore Åre som även de skötte sig utomordentligt). Vi begav oss till Tångböle där vi tog oss en dryg mil utmed Indalsälven. Vi delade upp oss i två båtar och lära oss grunderna på forsen. Efter lite bus i de lugnare partierna var vi alla sjöblöta och redo för action. Forsen hade relativt mycket vatten, och det gick tidvis ganska fort. Sammanfattningsvis en dag med mycket skratt och skrik (och kalla fossingar). Många av oss är nog sugna att komma tillbaka när vi har åldern inne för den avancerade turen… =)

Efter forsränningen tog vi en joggingtur, körde ett core-pass (som för övrigt bör köras minst ett par gånger i veckan) och lekte lite med våra slacklines. Kvällen bjöd på grillbuffé och lägereld där Madde utsågs till eldmästare. Trötta och tillfreds somnade vi alla som stockar tidigt på kvällen.

På måndagen var det dags för gänget att bestiga Åreskutan, något som skulle visa sig vara en utmaning av tuffaste slag. Väl uppe vid VM6:an så började det regna. När man passerade Hummern fick man hålla i sig så man inte blåste bort, och när vi slutligen nådde toppen så fick man nypa sig i armen för att veta att man fortfarande levde. De utlovade våfflorna på toppstugan uteblev det var många slagna hjältar som ville ge upp där och då (utryck som ”ring helikoptern” ven kring öronen). Dock tog vi oss alla i kragen och efter världens godaste kexchoklad hittat sin väg ner i magen så begav vi oss nedför skutan igen. Det var oerhört halkigt, kallt och svårklättrat – men vi gjorde det! Och vi var snabba också! Fantastiskt bra gjort av er tjejer!

Efter hiken så var det en snabb dusch (30 sekunders klockande) och ett stopp på Åre bageri som gällde innan vi begav oss hemåt igen. Man kunde nästan sätta fingret på lagkänslan som pyrde i bilen – riktigt mysigt tycker vi!

Vi tränare tycker att ni alla skött er utomordentligt bra, och vi hoppas att ni har lärt er mycket och tagit med er ovärderliga erfarenheter hem! Våra förhoppningar är att ni ska fortsätta utmana varandra genom olika aktiviteter under höstens gång samt, såklart, vidare in i denna skidsäsong! Håll vad ni lärt er färskt i minnet för ni kan så mycket mer än vad ni tror! Nästa gång ni står och tvekar på en start eller känner er osäkra i backen, kom ihåg att ni har lämnat fegisen i Åre!

Nu laddar vi för en grym vinter!

Hälsningar,
Jossan och Mickan

2011-08-28
Senast uppdaterad: Sidunderhåll: Björn T. Hallberg