Logga in | Skapa konto

NYHETSARKIV

www.sslk.nu
 KLUBBEN     TÄVLING     MEDLEMSSIDOR     TRÄNING     BLANDAT   

Ross-Knocken 2011

En succé!

576 ungdomar, sol och en backe i WC skick. Kanske lite utmanande för vissa, men lika för alla. Vi har genomfört ca 1.700 starter UTAN plogning vilket går till historien.

Stort tack till alla som har hjälpt till, funktionärer, sponsorer, deltagande klubbar och de som planerat evenemanget. Vi är mycket stolta att få arrangera Sveriges största alpina tävling i slutet av mars med så bra resultat.

Nu ser vi fram mot 2012 och tankar och planering har redan startat. Alla är välkomna att bidra till ett minst lika bra arrangemang!

Peter Dalmalm, ord. SSLK / Stefan Lönn, general Ross-Knocken

Resultatlistor

Bilder från Ross-Knocken

Ej uthämtade lotterivinster

2011-03-29

Stora framgångar för C-gänget på LVC-finalen

Finalen i Lilla Världscupen för D/H 10-11 år genomfördes i Hassela den 19-20 mars. Med bra väder, väl fungerande arrangemang och Sollentuna på 9 pallplatser, så blev helgen en av säsongens absoluta höjdpunkter. Förutom pallplatserna så intog ett flertal av Sollentunas åkare många bra placeringar i det stora startfältet.

2011-03-29

SM i Åre 30 mars - 3 april

I fartgrenarna deltar SSLK åkarna Linn Björö, Magdalena Ryberg, Christoph Salminen, Anton Salminen och Adam Törnqvist. I GS och SL startar Linn Björö, Joel Dehnisch, C-W Edstroem, Fredrik Nordh, Anton Salminen, Adam Törnqvist och Christoph Salminen (endast GS).

2011-03-29

Tack till alla funktionärer på Ross-Knocken

Några bilder på några av de 100-tal funktionärer som ställde upp och genomförde Ross-Knocken 2011 med bravur. Tack till alla!

2011-03-29

Lotterivinster på Ross-Knocken

De flesta av Ross-Knockens lotterivinster är redan uthämtade. Lista med ej uthämtade lotterivinster finns under Läs mer.

2011-03-28

Folger vidare till tisdagens finalheat i JVM

Folger Forsén tog sig idag vidare från kvalet i snowboardcross vid JVM i Valmalenco. I morgon tisdag väntar finalheaten då juniorvärldsmästaren ska koras.

2011-03-28

Freeride-uppvisningen på Ross-Knocken 2011

Freeride freeski och snowboad hade uppvisning i pausen på Ross-Knocken den 26/3. Se filmen på Youtube med hopp och tricks från tränare och elever.

2011-03-28

Martina segrade i nationella mästerskap i USA

Martina Ryberg vann storslalom i USCSA i Sun Valley. Hon både segrade individuellt och tog hem Plymouth State University's första nationella lagseger.

2011-03-28

Oscar och Albert antagna till RIG 2011

Efter YJSM i Gällivare är intagningen till riksidrottsgymnasium i Järpen, Malung och Gällivare klara där Oscar Eckman och Albert Bäckman är antagna till Järpen. Ett stort Grattis!

2011-03-23

Jesper Madridmästare i helgens FIS i Valdesqui

Jesper Lindström vann båda helgens FIS tävlingar utanför Madrid som även visade sig vara Madrids officiella alpina mästerskap. Damklassen vanns även den av en Sollentunaåkare, Inda Garin, som är bosatt i Madrid sedan ett år. Vi gratulerar dem båda till de spanska framgångarna.

2011-03-22

Fina prestationer på LVC-finalen i Kungsberget

Strålande sol och kraftigt snöfall, tårar och glädjetårar, nerver på helspänn och en helspännande helg! Det var stenhård konkurrens på LVC-finalen i Kungsberget, men genom en härlig sammanhållning, peppning och bra åkning lyckades Sollentunas åkare prestera på topp. Så bra att både Tyra Löthman och Hugo Dalmalm fick åka hem med varsin bronsmedalj från slalomdiciplinen!

2011-03-22

Ett stort gäng till USM i Funäsdalen

I år kommer klubben att representeras av totalt 13 åkare i USM den 28 mars - 2 april. Klubbens representanter är Henrik Nyström, Truls Mörfelt Gustavsson, Uno Österman, Carl-Fredrik Vezzoli, David Törnqvist, Alex Ander, Nils Nyberg, Oskar Eriksson, Oscar Holmgren, Edwin Waliin, Amanda Richardsson, Lina Rasmusson och Sanna Ebersjö. Totalt kommer 51 åkare från region 4 att delta av totalt 180 åkare. Ett stort Grattis och lycka till i Funäsdalen!

2011-03-22

Fina resultat i Sverigefinalen

Många fina resultat nåddes av klubbens åkare i helgens Sverigefinal, kvaltävling till USM. David Törnqvist segrade i herrarnas SG, Alex Ander var 7:a och Oskar Eriksson knep en 8:e plats. I GS tog Nils Nyberg en 8:e plats, Carl-Fredrik Vezzoli en 9:e plats och Oscar Holmgren placerade sig på en fin 5:e plats i herrarnas SL. Amanda Richardsson segrade i damernas GS och tog en fin 5:e plats i SL.

2011-03-22

Två lagsilver och ett lagbrons på YJSM i Gällivare

Under en vecka i strålande sol men med mycket starka vindar avgjordes YSJM i Gällivare för åkare födda 1994 och 1995. SSLK representerades av Adam Törnqvist, Carl Wilhelm Edstroem, Oscar Eckman, Albert Bäckman, Henrik Fallgren, Oscar Thorwid, Sanne Björö, Li Djurestål och Cecilia Wickman under ledning av chefstränare Tobias Carlsson. Kubbens alla åkare levererade fina resultat med bl.a med lagsilver i störtlopp och super G samt lagbrons i superkombinationen för Adam, Oscar E och Albert. Bästa individuella resultat var Adams 5:e plats i DH och 10:e plats i SG, Oscar Eckmans 6:e plats i GS och 7:e plats i SG samt Henriks 8:e plats i SL. Ett stort Grattis!

2011-03-22

Alpin final i NCAA

University of Colorado vann Amerikanska Universitets Mästerskapen, 8-12 mars i Stowe, Vermont. Carolina Nordh lycklig tillsammans med lagpokalen. Nu väntar en inbjudan till Vita Huset.

2011-03-22

Beställ SSLK:s klubbkläder - senast 31 mars

För att få klubbkläder till säsongen 2011/2012 måste de beställas senast den 31 mars! Leverans är beräknat till vecka 46.

2011-03-16

SSLK på pallen i Bollebragden

Ett antal Sollentunaåkare deltog i Bollebragden den 26-27/2 med stor framgång både i SL och GS. Bilden är från söndagens GS.

2011-03-07

Carolina får träffa president Obama

University of Colorado vann ”Klippiga Bergen” Mästerskapen. Carolina Nordh är nu på väg till Stowe, Vermont, där Amerikanska Univeritetsmästerskapen avgörs 9-12 mars. Förutom heder så är förstapris att vinnande skola bjuds in till Vita Huset och en träff med President Obama.

2011-03-05

Välj period

Sök nyhet

Fyll i ett sökord.
Senast uppdaterad: Sidunderhåll: Björn T. Hallberg