Logga in | Skapa konto

OM WEBBPLATSEN

www.sslk.nu
 KLUBBEN     TÄVLING     MEDLEMSSIDOR     TRÄNING     BLANDAT   
År 2000
År 2016

Historik

Sollentuna Slalomklubbs webbplats startades den 25 oktober 1996 och var en av de allra första webbplatserna för alpina klubbar i Sverige. Lanseringen skedde strax före mässan SnowShow 96 på Sollentunamässan där klubben bl.a. anordnade en parallellslalomtävling i en temporär plastbacke.

Webbplatsen startades och sköts och utvecklas än i dag av Björn Thorsén Hallberg.

SSLK:s webbplats var först i landet med att presentera fullständiga resultatlistor från samtliga av klubben anordnade tävlingar. Webbplatsen blev också känd för den mest aktuella och fullständiga samlingen länkar till alpina klubbar i Sverige.

Den 26 december 1998 startades Väsjöbackens webbplats www.vasjobacken.com, vilken tidigare låg som en undersida på SSLK:s webbplats. Efter något år tog Väsjöbacken själv över driften av den webbplatsen.

Den 1 december 1999 fick SSLK:s webbplats den gällande webbadressen www.sslk.nu och i och med det fick klubben e-postadresser som slutar med @sslk.nu.

Den 8 oktober 2001, på årsmötet, lanserades webbplatsens nuvarande design. Webbplatsen, affischer och medlemstidningen Slalomtunaren fick då en gemensam design som togs fram av Marknadsgruppen ett år tidigare.

I september 2007 flyttades webbplatsen över till ett webbhanteringssystem, efter ett år av förberedelser. Detta möjliggjorde att fler personer kan redigera innehållet på valda sidor, speciellt gruppsidorna. Arbete med att anpassa specialbyggda funktioner från den gamla webbplatsen till den nya plattformen pågick under ett par år.

I januari 2008 fick knockoutslalomtävlingen Ross-Knocken en egen hemsida www.rossknocken.se.

20 år efter starten pågår ett arbete med planering och strukturering för att flytta webbplatsen till IdrottOnline. På så sätt kommer webbplatsen och medlemsregistret kunna knytas ihop för att underlätta administrationen och kommunikationen.

Senast uppdaterad: 2016-10-25 Sidunderhåll: Björn T. Hallberg